loading

Klinika BEZBOLA.RS je savremeni efikasan tretman bola i njegovih uzroka.


Imamo integrisani pristup: ne lečimo bol samo tabletama ili masažom, јеr se tako gubi vreme i novac pacijenta. Mi koristimo sistem koji nam omogućava da značajno smanjimo bol u roku od nekoliko sati, a zatim ga potpuno eliminišemo na duže vreme.

Kako to radimo?

Značajan deo uspeha povezan je sa upotrebom savremenih tehnika blokade i regionalne anestezije. Pod kontrolom specijalnih uređaja (rentgen, ultrazvučna navigacija, neurostimulacija) možemo vrlo precizno uticati na izvor bola, područje oštećenja, nervne puteve koji prenose impulse bola. Dostavljanjem potrebnih lekova tamo (lokalni anestetik, antiinflamatorni steroidni lek) možemo efikasno zaustaviti bol.

Tipična situacija: pacijent ima bolove u donjem delu leđa, bol se širi niz noge, stiže do stopala. Bol je konstantan, pojačava se pri kašljanju, savijanju, naporima. Na magnetnoj rezonansi se opredeljuje hernija lumbalnog diska. Pacijent je išao na masažu, pio lekove, radio laser, pa čak i trakciju na posebnom stolu. Efekat postoji, ali nije izražen i traje samo nekoliko sati ili dana. Od bolova, nesanice, nemogućnosti koncentracije, čovek je spreman za operaciju. A u stvari, postoji delotvorno rešenje: pod kontrolom rendgenskog aparata ubrizgavamo lokalni anestetik i antiinflamatorni lek u područje kompresije nervnog vlakna. Istog dana bol se značajno smanjuje. Prema statistici, epiduralna primena steroida za herniju diska u 80% procenata omogućava vam da se rešite bolova na period do 6 meseci, 60% pacijenata nakon tretmana uopšte ne oseća manifestacije radikulopatije i ne treba im operacija ili bilo koje lečenje. Blokade omogućavaju da brzo ublažimo stanje pacijenta i da se skoncentrišemo na uklanjanju uzroka bola.

85% pacijenata procenjuje efekat blokade kao „bol je nestao ili se značajno smanjio“.

Proces lečenja i rehabilitacije se smanjuje3 putakada se uključe interventne procedure.

U 56% slučajeva kod pacijenata sa diskogenim bolom operacija je izbegnuta zahvaljujući interventnim procedurama.

U poslednjih 3 godine u Americi 5 puta porastao je broj pacijenata koji su primili interventne procedure.

U našem arsenalu su:

- transforaminalne i interlaminarne blokade kod diskus hernije sa navigacijom;

- precizno i kontrolisano ubrizgavanje lekova u složenije globove (faseta u kičmi, kuk, rame, lakat);

- primena savremenih tehnika (botulinum terapija za mišićni spazam, blokada nerava, primena PRP-a, peptida za regeneraciju tkiva, visokoviskoznih preparata hijaluronske kiseline za lečenje zglobova);

- program mera za rehabilitaciju i konsolidaciju rezultata (korekcija telesne težine, fizioterapijske vežbe, fizioterapija, normalizacija metabolizma i sistemskih procesa u telu).

Savremeni pain management je zaista efikasan sistem koji je pomogao milionima ljudi u Americi, Nemačkoj i Izraelu.

Pozovite sada i mi ćemo Vam pomoći u najkraćem mogućem roku.

poziv